۲۳ دی ۱۳۸۷، ۸:۳۱

78 روز بدون نمونه گیری /

دوپینگ فوتبال در خواب زمستانی

دوپینگ فوتبال در خواب زمستانی

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: در حالی که تیم ملی فوتبال ایران رقابتهای مقدماتی جام ملتهای آسیا و جام جهانی را پیش رو دارد و چهار باشگاه ایرانی نیز خود را برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا آماده می کنند، انجام نشدن آزمایش دوپینگ از فوتبالیست ها نگرانی ها را افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث هاشمی رئیس ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) یک روز پس از تشکیل نشست شواری مرکزی این ستاد (19 آبان ماه) خبر از واگذاری تمام فعالیت‌های مربوط به دوپینگ فوتبال به فدراسیون مربوطه داد. با این وجود از 20 آبان ماه که کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال به عنوان مسئول مستقیم مبارزه با دوپینگ این رشته معرفی شد تا به امروز حتی یک آمار هم به آمار نمونه گیری‌های قبلی اضافه نشده است و این در حالیست که فوتبال ایران در بعد ملی و باشگاهی روزهای حساس و البته سرنوشت‌سازی را پشت سر گذاشته است. 

فدراسیون فوتبال در شرایطی به عنوان متولی مبارزه با پدیده دوپینگ معرفی شد که به دنبال حل اختلافات دو نهاد بین المللی وادا و فیفا (آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ و فدراسیون جهانی فوتبال) و امضا توافق نامه برای همکاری بیشتر این دو نهاد در امر مبارزه با دوپینگ، اواخر سال گذشته بنا به دستور اکید رئیس سازمان تربیت بدنی مبنی برسلب اختیارات کمیته ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال جهت نمونه گیری از بازیکنان، این مسئولیت به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ واگذار شد.

در همین راستا و پس از کش و قوس‌های فراوان افسران نادو از 30 فروردین ماه سال جاری با حضور در ورزشگاه راه آهن و نمونه گیری از چهار بازیکن شرکت کننده در دیدار تیم‌های راه آهن (مهدی ثابتی و شاهین شفیعی) و پاس تهران (سعید دقیقی و سارو اختیارویچ) به طور رسمی ماموریت خود را در عرصه مبارزه با دوپینگ فوتبال آغاز کردند.

حتی پس از انتصاب دکتر احمدهاشمیان به عنوان رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال و جایگزینی محمدرضا شریف در امر مبارزه با دوپینگ نیز سرکشی ماموارن نادو در محل برگزاری مسابقات فوتبال ادامه داشت. تا اینکه آنها به محل برگزاری دیدار دو تیم پرسپولیس و سپاهان رفتند و از علی کریمی، علیرضا نیکبخت واحدی، عمادرضا و هادی عقیلی تست دوپینگ گرفتند.  این کار 5 آبان ماه و درهفته دوازدهم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه های کشور انجام شد.

بازیکنان پرسپولیس و سپاهان آخرین فوتبالیست ‌هایی بودند که به ایستگاه کنترل دوپینگ فراخوانده شدند. چرا که به فاصله 15 روز بعد طبق نتیجه حاصله در شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تمام فعالیت‌های کنترل دوپینگ فوتبال به فدراسیون فوتبال و مسئولان کمیته پزشکی این فدراسیون واگذار شد. درحالی که آنها هم برخلاف وعده و وعیدهای داده شده مبنی بر نمونه گیری از بازیکنان در محل مسابقه، منزل شخصی و ....  تا به امروز هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده اند.

البته احمد هاشمیان که از 29 اردیبهشت ماه مسئولیت کمیته پزشکی فدارسیون فوتبال را برعهده گرفت و در آغاز کار با اعلام محرومیت 2 ساله علی مولایی و مختومه اعلام کردن پرونده این بازیکن جنجالی، صدور حکم برای افشین کمایی (یک سال)، سعید دقیقی و اختیاروویچ (6 ماه)، رضا چلنگر، مترجم وینگوبگوویچ و یکی از فروشندگان مواد نیروزا (4 سال) و همچنین جریمه 22 میلیون و 500 هزار تومانی همراه با کسر 3 امتیاز برای تیم پاس همدان  گام محکمی در امر مبارزه با دوپینگ برداشت، مدعی است انجام نشدن نمونه گیری طی هفته‌های گذشته هدفمند بوده و بر اساس الگوی آماری صورت گرفته است.

وی در گفتگو با خبرنگارمهر اظهارداشت: " زمان نمونه گیری از بازیکنان شاغل در رقابت‌های باشگاهی و حتی تیم ملی در قالب طرحی با عنوان "الگوی آماری" مشخص شده است. بر اساس این طرح انجام تست دوپینگ طی ماه‌های گذشته در دستور کار نبوده است."

" ایجاد روال ثابت و یکنواخت ( از نظر زمانی و مکانی) در دوپینگ  و نمونه گیری از ورزشکاران مرسوم نبوده و به لحاظ علمی هم منطقی نیست. چرا که ایجاد چنین روالی با اهداف کنترل دوپینگ منافات دارد." 

رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال ضمن اشاره به این مطلب تصریح کرد:" اینکه هرهفته برای تست دوپینگ اقدام کنیم منجر به اطلاع رسانی غیرمستقیم  برای ورزشکاران می شود و این با اهداف مبارزه با دوپینگ تناقض دارد. کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال اخیرا به شدت درگیر رفع نواقص آئین نامه موجود بر اساس قوانین فیفا بود. پس از تصویب این آئین نامه درهیئت رئیسه نمونه گیری از بازیکنان در دستور کار قرار می گیرد. البته باز هم "الگوی آماری"  مسیر حرکت ما را به لحاظ زمانی و مکانی تعیین می کند."

هاشمیان همچنین خاطرنشان کرد:" براساس اعلام وادا آزمایش تنها 5 درصد از جامعه آماری مناسب بوده و نتایج به دست آمده از آن قابل استناد است. البته این رقم تعیین کننده مرز اجباری برای ما نیست. با وجود اینکه نتیجه تمام نمونه گیری‌های فوتبال در دوران ریاست من منفی بوده، در اجرای برنامه خود در مورد نمونه گیری مصمم هستیم. هیچ مسابقه سازمان یافته ای که زیر نظر فدراسیون فوتبال وهیئت‌ها برگزار شود، از انجام تست دوپینگ مصون نخواهند بود. البته براساس اهداف و برنامه های مختلف، درسطوح مختلف رفتار متفاوتی خواهیم داشت."

به گزارش خبرنگار مهر، صحبت‌های هاشمیان در حالی مطرح می شود که از ابتدای سال جاری تاکنون تنها 52 بار از بازیکنان فوتبال نمونه گیری شده است که بنا بر اظهارات رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال 44 مورد آن در زمان ریاست وی بوده است. 

این درحالیست که فوتبال ایران به خاطر معرفی چهار نماینده برای اعزام به لیگ قهرمانان آسیا وهمچنین حضور همزمان تیم ملی در رقابت‌های مقدماتی جام ملت‌های 2011 آسیا و انتخابی جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی روزهای مهمی را در میادین داخلی و خارجی سپری کرده  و پیش رو دارد. این لزوم توجه بیشتر به کنترل دوپینگ و اطمینان خاطر از پاک بودن جامعه فوتبال ایران را می طلبد. نه اینکه حتی یک مورد نمونه گیری هم در طول 77 روز گذشته به ثبت نرسد.

در این شرایط اگر بازیکنی به استفاده از مواد نیروزا متهم شود، چه کسی می خواهد پاسخگوی این رسوایی باشد. مگر نه اینکه افسران آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) طی سال‌های اخیر بارها به صورت سرزده به ایران سفر کرده و از ورزشکاران رشته‌های مختلف تست گرفته اند؟

کد خبر 814907

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha